THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

viernes, 27 de abril de 2012

OLDIES: THE HOLLIES (YES I WILL)

UNA LEGENDA DEL BRITISH POP DE SEMPRE

El dia 21 de Juliol de 1971 vaig tindre la sort d’asistir al seu concert  a la plaça de bous de Benidorm. Era le segona i última vegada que el grup actuava en Espanya (van estar dos anys abans a Mallorca). Mai he gaudit tant d’un concert de rock come eixe dia, en una plaça repleta de xicones en mini falda i xicons peluts de tota aquella Europa feliç, amb prima de risc cero (sense “Merkels i Sarkosys”; pero,  afortunadament  amb Willy Brandt i Olaf Palme). En el grup ja no estava Graham Nash, que triumfava ja en USA amb Still&Nash. Tot aixó,  l’actuació va estar memorable amb la veu de Allan Clarcke i les guitarres de Tony Hicks i Terry Sylvester (que reemplazava al Nash)
Aquest post, que inclou Yes I will, esta dedicat a tots els amics, que en aquella época eren fans dels Hollies, que arrivaren a l’extrem de compartir paga de diumenge per tal de comprar els seus discs,  i que, malauradament, no pugueren vindre al concert: als tres “pauets” (Batiste, Andrés i Pep Calatayud); Pep Mc Aunes, Tani, els "Juanjos" Quesada i Morales, a Ximo Borrell; a Fina i, last but not least, a la meua filla Ruth que, tot i la seua joventut, es una seguidora fidel del grup de Manchester.
En el video apareixen uns Hollies molts jovens, practicament principiants, al programa de G.Hamilton A Go Goo, amb la escasa tecnología d’aleshores pero amb la seua força i harmonies vocals. Si, ja ho se. El bailarins son horrorosos, pero així es dançava en els sixties…
Ah!, gracies a Vithia Mortensen per pujar el video a la xarxa. 




No hay comentarios: