THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

miércoles, 25 de abril de 2012

QUE MAL PARLEN CASTELLA ELS CASTELLANS ! (IV)

Açó es un escandal. Cada día el mateix: no es ja la constant sustitució del pronom personal lo/la (leismo)
tot i sustituint-los en la posició de complement directe, es el mal us constant. Pobrets !, un sol idioma i que mal el parlen:

Eixample: ahir a la SER: "hoy tenemos que hablar de la deposición del presidente de MALI"
¿Deposicion?, Que pasa, que el president de Mali ha anat a cagar?.
Item mes: "El clima hoy en Huesca será templado" (R3); segurament, ignorants, voldríen dir "el tiempo". El clima, com tots sabem, es el que es habitual en una zona geogràfica determinada.
mes: el país alauí (tele basura) está abierto a mas nvesiones españolas. "Alaui" es la dinastía que mana en Marroc; evidentment, el pais es Marroc...ningú anomena a Espanya "el país borbón"..faltaría mes.
 i, last but not least, escoltat a Canal Bou (olé!) "este sistema de prevención dental se consigue poniendo un broker en la boca"...Un broker!!!: podem entendre que tots estiguen cabretats amb els yuppies de L.Brothers, G.Sach, etc (pels enganys que han fet al pobrets estalviadors) pero no fins el punt de ficarse-los en la boca.
Supose que voldrien dir "brackets", lo qual si es correcte.
Un altre día mes...

No hay comentarios: