THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

miércoles, 11 de enero de 2012

RECOMANACIONS DEL MIRROR:

...CAFE DE PARIS I RESTAURANT LA DOLCE VITA, ROMA...(VIA VENETO, 90)


Durant els intensos dies de la Dolce Vita en la dècada de 1960, el Cafè de París a Roma era un dels llocs preferits de les estrelles i de la progresía romana.
Es el lloc que va donar orige al terme "paparazzi". Al final de la dècada va caure en desgràcia amb la resta de la famosa Via Veneto de la capital italiana i va tocar fons fa quan la policia va descobrir que era usat per la màfia per rentar diners i el va confiscar.

L’any passat, però,  va ser com un renaixement quan, en societat amb un dels principals grups anti-màfia d'Itàlia, el famós cafè i restaurant va començar a servir vins, pasta i altres plats produïts en terres confiscades a la cosa nostra en el sud del país.

Ara, els qui visiten Roma (nosaltres ho vam fer la setmana passada) poden menjar i beure en el mateix lloc que va inspirar al cineasta Federico Fellini per filmar el clàssic de 1960 "La Dolce Vita", mentre col • laboren amb el moviment "Libera" contra el crim organitzat.

Els nous administradors volen que el cafè ofereixca productes que no només siguin bons sinó justos, ha dit Luigi Ciotti (bravo!), cap del grup Libera. Aquest grup te com a proveedors granges i cooperatives en terres confiscades a la màfia. Es el cafè des d'on l'actor Marcello Mastroianni sortia a cobrir la vida dels famosos amb el seu lleial fotògraf Paparazzo.

Entre altres productes, els clients poden demanar vi negre de la cooperativa Centopassi (bonissim!!!), d’un lloc prop de Corleone, el poble sicilià que es va fer famós en les pel • lícules de "El Padrí", o menjar pasta fabricada amb blat conreat en propietats expropiades al crim organitzat prop de Nàpols, mentre escolten un magnific cantant que interpreta al piano un repertori molt variat tot i passant de Mina a Aznavour i del armeni a  balades dels Beatles.


Encara hi ha gent que espera vore sortir del café, en qualsevol moment, a Anita Eckberg abans d'anar a  rodar amb Fellini la Dolce Vita.

No hay comentarios: