THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

martes, 2 de octubre de 2012

HAN FET BO A ZAPATERO


...MOLT BO DIRIA JO....
Una gran discriminació suposen els pressupostos de l'Estat per a 2013, amb una retallada del 37% en les inversions per a la C. Valenciana, un 57% menys que l'últim any de Zapatero. 
Els comptes del Govern de Mariano Rajoy per al 2013 deixen en evidència les demandes del PP valencià. El projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) situa la Comunitat Valenciana a la cua en inversió estatal, amb una retallada del 35% respecte al'any anterior. Un valencià rebrà l'any que ve 128 euros per habitant, 98 menys que la mitjana espanyola en inversions de l'Estat (225,5).
Fins i tot, els empresaris (que sempre han recoltzat el PP) no oculten el seu enuig i ja han batejat aquests pressupostos com els de la marginació. En un escenari de crisi, els valencians no només es queden sense una millora del seu finançament autonòmic sinó amb unes inversions de l'Estat molt allunyades del seu pes en l'economia espanyola. La Comunitat Valenciana representa un 9,8% del PIB espanyol i, no obstant això, el 2013 no rebrà més que el 6,1% d'aquest. 
Així,e
ls valencians rebran una inversió estatal de 127,9 euros per càpita. Una xifra molt allunyada dels 225,5 euros de mitjana estatal o els 468,3 euros que rebrà Galícia i els 620,3 de Castella i Lleó.
El croquis que adjunte es del diari "El Mundo" (al que dificilement podriem asenyalar com a socialdemòcrata). 
El centralisme castellá es juga, una vegada mes, una mala pasada.  


No hay comentarios: