THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

martes, 4 de octubre de 2011

Ni la pluja ni els caçadors impedixen a AE-Agró gaudir del Dia Mundial de les Aus a Almenara

La visita als Estanys i la Marjal per a contemplar aus va estar marcada pels preparatius de la nova temporada de caça

Amb motiu del Dia Mundial de les Aus, els col·lectius comarcals d’Acció Ecologista-Agró de La Plana i del Camp de Morvedre organitzaren el passat dissabte 1 d’octubre una visita guiada pels Estanys i la Marjal d’Almenara. L’objectiu era contemplar a les aus durant el capvespre, a més a més de gaudir d’esta zona humida tan vinculada a l’organització ecologista. Tanmateix, primer el mal oratge i després els caçadors quasi desbaraten l’excursió. Afortunadament, l’activitat es va poder realitzar i els participants es van anar a casa amb un espectacular capvespre de record.Un grup de valents dels col·lectius comarcals d’Acció Ecologista-Agró La Plana i Camp de Morvedre van desafiar dissabte per la vesprada al mal oratge i van celebrar el Dia Mundial de les Aus als Estanys i la Marjal d’Almenara. A les 18:00 hores aproximadament es van reunir a la zona recreativa dels Estanys per a gaudir d’un passeig per esta zona humida i contemplar a les aus durant la posta del Sol. Durant l’excursió, a més a més dels Estanys, el grup visità la Penya, les runes de la Casa de les Comportes i el Mirador dels Petxinots, on finalitzà la celebració del Dia Mundial de les Aus amb un espectacular capvespre.

A més a més de la preciosa posta del Sol, els participants a l’activitat gaudiren també amb la presència d’algunes aus. Collverds (Anas platyrhynchos), siverts (Netta rufina), garsetes blanques (Egretta garzetta), fotges (Fulica atra), galls de canyar (porphyrio porphyrio) i polles d’aigua (Gallinula chloropus) es van sumar a la celebració del Dia Mundial de les Aus i van fer les delícies dels més menuts i dels no tan menuts. Però, la seua observació es va vore condicionada i minvada pel la presència dels caçadors, que actualment estan preparant les xoques per a l’inici de la temporada de caça a la Marjal d’Almenara.

Fets com els del passat dissabte plantegen de nou el debat sobre com comptabilitzar els usos dels Estanys i la Marjal d’Almenara, una zona humida protegida com a Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) i Lloc d’Interés Comunitari (LIC), però on es continua permetent la caça, a diferència d’altres zones humides com per exemple la Marjal dels Moros. I és que la caça no sols implica la mort d’aus, sinó que a més a més condiciona l’ús públic i les visites a la Marjal d’Almenara, ja que, com va ocórrer enguany durant la celebració del Dia Mundial de les Aus, es priva als visitants de disfrutar completament i amb tranquil·litat de la rica avifauna d’esta zona humida protegida.

No hay comentarios: