THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

martes, 19 de octubre de 2010

DE CATALANOFOBIA, VASCOFOBIA I PACTES

REFLEXIONS

El PNV, es un partit centenari (que ha estat en la pólítica estatal en cada ú dels tres curts periodes democratics de la història de Espanya), centrat, demócrata-cristiá, interclasista i moderat. Doncs:


- Quin interés té el PP en demonitzar aquest partit, presentant-lo als ciutadants carpetovetonics, monolingües i analfabets en política, com una organització quasi satànica, próxima a l'esquerra abertzale?
- Com un partit format fa res, amb una barreja de desilusionats de l'antiga UCD i d'altres vinguts de la caverna franquista pot criticar amb quí es pacten presuposts i amb qui no?
- Perque es bona  Coalició Canaria per a pactar i no ho es el PNV ?...es mes: per qué se oculta que també el pacte inclou CC ?. Son ells millors?

El que els nacionalistes bascs demanen ja ho tenen altres i está redactat al seu estatut des de fa anys. Doncs:

- Perque Euzcadi no pot tindre unes tranferències portuaries i de nomenclatura que ja tenen altres  (Galizia, Catalunya)?
- El Estatut de Guernica existeix des de 1979 i lo que PNV demana está previst dins d'ell
- Perque quan arrivem a la principal capital Gallega sols apareix el lletrero "A Coruña" (La Coruña ja no es un nom oficial) i no pot apareixer sols Gasteiz quan s'arriva a la capital alavesa en lloc de Vitoria, Gasteiz?
-Tenim que tornar nosaltres a Torrente-Torrent i a Muchamiel-Mutxamel ?

CONCLUSIÓ
El que tendriem que plantejar-nos els que no tenim por a un estat federal (cap al que anem sense dubte) ni molts menys al actual estat autonomic es:

- Perque eixes transferències que van a fer-se ara, encara no s'havien concretat?
- No saben els centralistes que les CCAA també son 'ESTAT?
- Segur que estem un altra vegada, i en van?, davant del mateix problema centralista d'enveja i complexe d'inferioritat front unes nacions espanyoles (mireu la Constitució de 1978) molt emprendedores que tenen un atur molt mes baix que la resta (Catalunya) i un PIB, que sorprenentment, i malgrat la crisi te un creixement  positiu (Euzcadi).

No hay comentarios: