THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

jueves, 13 de mayo de 2010

MOLINET DE CASABLANCA



Els temporals i les obres a la platja d’Almenara porten el molinet al fil de l’extinció aquesta primavera de 2010.

Les últimes poblacions de molinet (Silene cambessedesii) a la península ibérica es troben a les platges del sud de Castelló. Fa deu anys hi havia més de 1.000 exemplars a la platja d’Almenara i una petita població a la microreserva de flora de Moncofa. Membres de AE-Agró hem corroborat que aquest any el molinet ha desaparegut de Moncofa i la microreserva ha segut, en gran part, engolida pel mar.

A la platja d’Almenara tan sol hem trobat un grupet de menys de 50 exemplars en un rodal d’uns pocs metres quadrats i un exemplar heroic aïllat. La Silene cambessedesii està catalogada com en perill d’extinció pel Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçades. I ara més que mai.

3 comentarios:

CumbresBlogrrascosas dijo...

Em sembla lamentable el fet que ens estiguem carregant el nostre patrimoni natural (entre d'altres), i que ningú no faça res, tret de quatre idealistes als quals els polítics, els únics capaços de fer alguna cosa i no la fan, veuen com insurrectes o agitadors. La cultura i el patrimoni natural estan mal vists en este país nostre, tan a la dreta d'Espanya i de tot...

Salutacions cordials.

JOSEP PASQUAL OLMOS I CLEMENT dijo...

Avuí una sentència del suprèm es
ha pegat un gran PALO:
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/05/24/supremo-anula-plan-ejecutado-3381-viviendas-costa-efecto-pantalla/708105.html

CumbresBlogrrascosas dijo...

No els ha estat gens malament, no...