THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

martes, 5 de febrero de 2013

RECOMANACIONS DEL MIRROR: EL JARDÍ OBLIDAT

A força de escoltar parlar d'ell tantes vegades he acabat llegint-lo, confesse que amb certe desconfiança. La literatura australiana, dins de la anglosaxona, no es molt coneguda; si exceptuem, es clar, Bryce Courtenay o David Malouf. Eixa desconfiança va desapareixer des de les primeres pàgines. Imagineu un cocktail literari on es barrejen Dickens, els germans Grimm mes tots el mestres del misteri i el suspense britanic; doncs un poc de tot ells te aquesta novel·la de la Morton, junt a quelcom d'altres xicones com Marian Keyes ("Bridget Jones") o Helen Fielding.
Kate Morton construeix una meravellosa historia en tres èpoques diferents que desemboquen en un desenllaç perfecte. Tres escenaris distints: la cèltica i misteriosa Cornualles, un Londres dickensià i una moderna Australia.
Memòries, intrigues i secrets de família entreteixits en un laberint absorbent de trames complementàries que ens arrosseguen a una lectura plena de força, tendresa i emoció
---------------
Vespres de la Primera Guerra Mundial. Una xiqueta és abandonada en un vaixell amb destinació a Austràlia. Una misteriosa dona, anomenada l'Autora, ha promès cuidar d’ella, però l'Autora desapareix sense deixar cap rastre. Quan la Nell mor, la seua néta Cassandra rep una inesperada herència: una cabanya en les terres de Cornualles i el seu oblidat jardí, conegut per la gent pels secrets que amaga. Ací és on la Cassandra descobrirà finalment la veritat sobre la família i resoldrà el misteri, que es remonta a un segle en darrere.


No hay comentarios: