THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

viernes, 23 de marzo de 2012

ELS QUATRE MANAMENTS DE LA "JEFA"

Va tardar, des de'l seu Sinaí  més de 40 dies i  40 nits, la jefa, en confeccionar  les taules de la llei fiscal en la cimera de Brusseles; pero ja ho té, i els 25 líders europeus van dir amén:
1) No incurrirás en déficit estructural
2) No pagarás la deuda excesiva.
3) Adoptarás la regla d'or del equilibri presupuestari en la teua constitució. I:
4) Estarás nyugat al  Tribunal Europeu (eu!!!) de Justicia.
---------------------
Tots 25 es van comprometre a respectar aquest pacte i els holocausts de la pròpia economia. Però els nens d'Europa estan clamant en el desert: "Fins quan, Senyor, hem de ser turmentats per l'austeritat?...No answer!!!

Merkel ofereix la profecia d'una unió política. De moment, però, i en els propers anys, de retallada del dèficit, és l'únic camí a la justícia, diu ella. Mireu Itàlia i Espanya: els mercats es va aplacar una vegada que van començar les reformes de debò. Mireua Grècia, Irlanda (el que era "tigre celta" quan la bambolla inmobiliaria), Portugal...mai es recuperarán...i nosaltres?: menys encara: sols es pot eixir amb mesures Keynesianes, i els nens neocons de Rajoy están fent el contrari. Mes retallades=menys consum. Fins i tot des de Wall Street, els gurus liberals opten per mesures de foment del consum...pero? no eren els EEUU als que aquests neocons del PP agafaven com a model; com quedem?.
----------------------------
Ningú se'n recorda que Alemanya va tindre, quen la reunificació, el déficit mes gran de la história de Europa. Ningú va tindre collons de tirar-li ho en cara, aleshores. Ells si que pugueren devaluar el marc i invair-nos amb les seues exportacions i nosaltres, també els grecs, les pagavem sense retxistar. Ara no es pot devaluar res; doncs, que fem?. La jefa a tornat a guanyar.

No hay comentarios: