THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

viernes, 16 de enero de 2009

LLIBRES PER A MIRAR...








...Imatges per a llegir




(il·lustracíó d'Aitana Carrasco)

Els xiquets no lligen!". El tam-tam d'alarma ressona periòdicament a les portes de la casa encantada de l'editor i de la resta dels convidats -escriptors, il·lustradors, educadors, pares- de la festa literària. La pantalla cinematogràfica s'obri com el millor llibre d'imatges, mentre els videojocs imposen la seua mirada electrònica. L'univers s'ha transformat en un gran album il·lustrat amb tota classe de signes per a descodificar i d'imatges per a llegir.
Miguel Calatayud (Aspe, 1942) és un dels autors que han vertebrat la il·lustració i el llibre infantil a casa nostra i un nom de referència per a les generacions més joves. "Vivim un moment excel·lent. La faena dels nostres il·lustradors i il·lustradores està àmpliament reconeguda i resulta molt estimulant que aquest reconeixement sobrepasse l'àmbit valencià
En aquest grup pioner cal assenyalar l'obra d'un il·lustrador com Paco Giménez, que ha format parella amb l'escriptor Carles Cano, amb qui ha executat un dels equips creatius més estimulants de l'horitzó infantil. Giménez, com altres il·lustradors, ha tingut en el món del còmic un dels seus camps d'expressió, una connexió en forma de vasos comunicants que també es pot veure en una bona part dels nous il·lustradors infantils, com ara Pablo Auladell (Alacant, 1972), un dels noms distingits de l'actual il·lustració valenciana.

No hay comentarios: