THE PLANA BAIXA MIRROR ÉS UNA MENA DE 'MELTING POT' ON EN CASTELLÀ, CATALÀ I ANGLÉS PARLEM D'AQUEST PAÍS NOSTRE, D'UN POC D'ECONOMIA, DE MÚSICA, DE LITERATURA, D'ECOLOGIA...I, SI ENS ARRIBA L'INSPIRACIÓ, TRACTAREM DE FER NARRACIONS CURTES...PER A NO CANSAR. AL MATEIX TEMPS INTENTAREM CONTRIBUIR A LA DIFUSIÓ DE LA LLENGUA EN LA XARXA. GRÀCIES A JAVIER LINARES PER INCLOURE'NS EN LA RELACIÓ DE BLOCS DE 'OPEN GOVERNMENT' I A SERGI PITARCH EN LA SEUA TESI DE BLOCS EN VALENCIÁ.

miércoles, 15 de octubre de 2008

MES, ENCARA, SOBRE LA CRISI






A qui li plorarán ara ? WHAT NEXT ?



ALS AJUNTAMENTS. Que es preparen els alcaldes !

Tota aquells que van celebrar, al 90's, la caiguda del comunisme, l'enterrament del ESTAT, Els deixebles del 'laissez faire, laissez passer", demanen ara (i ho han aconseguit) Ajuda, socors al pare Estat, c'est a dire: a la nostra butxaca. Ja sabeu: la doble moral de la dreta de sempre. El capitalisme socialista: Brown i Bush comprant accions dels bancs i altres entitats. Ja els hem salvat !, de moment, fins que tornen a demanar, a plorar. El mateix a l'Europa continental, pero en menys intensitat, qui ho anava a dir !, que els esmenats anlosaxons.

Pero, i a escala mes petita ? eixample: a les nostres comarques ?
Durant els darrers mes de 12 anys de creiximent economic (sobretot urbanistic) els municipis oferiren PAI's per tot arreu, tot i col.laborant ben estretament amb les constructores i els promotors. Les urbanitzacions generaven diners per a tots: per als promotors, per als propietaris, per al consistori; també per a [en el nostre cas] la Generalitat, via imposts

Les urbanitzacions que es van acabar dins del darrer cicle de vaques grosses i que s'han venut, ja están salvades. Totes aquelles que la crisi ha pillat a meitat construir, que son moltissimes, ja estan mirant a 'Papi ajuntament' . Empreses de construcción carregades de terrenys que aconseguiren barats, obtenguts en moments abans (moltes vegades inmediatamente abans) de les recalificacions. Eixes empreses ara necesiten, diuen, auxili. Ja se'n veuen moltes abandonades, ja inclús sense grues, moltes aturades encara en fase d'estructura.

La sol.lució: PAPI AJUNTAMENT (no tinc dines !, donam terrenys gratis !, perdonam el deute…!). Que es preparen els alcaldes . El que passa, pero, es que els nostres ajuntaments: han construït edificis publics excesius als pobles, han subvensionat entitats políticamente afins. Ho han gastat tot !.

No hay comentarios: